400 BİNADA İNCELEME YAPILDI

İnşaat Mühendisleri Odası’ndan evlere ilişkin açıklama

Gündem Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 16:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Takip EtGoogle News

İnşaat Mühendisleri Odası Batman Temsilciliği, Maraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası Batman genelinde gerçekleştirdikleri incelemelere ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, deprem anından şu ana kadar 400’ü aşkın binada inceleme yapıldığı ifade edilerek, yapısal sorun (Kolon ve kirişlerde ) olarak nitelendirilen hasarlara çok az miktarda rastladığı belirtildi. İnşaat Mühendisleri Odası Batman Temsilciliği, “özelinde depremin yaşandığı günün sabahından bu zamana kadar İnşaat Mühendisleri Odası olarak ciddi bir koordinasyonla almış olduğumuz ihbarları guruplar halinde yerinde inceleyip gerekli hasar tespitlerine iştirak etmekteyiz. Bize gelen ihbarları binaya ait fotoğraflar, videolar ve şikâyette bulunan kişilerin iletişim ve adresleri alınarak gün içerisinde veya yetişmemesi halinde ertesi gün yerinde hasar tespitleri yapılmıştır. Şu ana kadar yaklaşık olarak 400 ün üzerinde yapı incelenmiş ve incelenmeye devam edilmektedir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.