Oduncu Engelli Haklarını Mecliste dile getirdi

Oduncu Engelli Haklarını Mecliste dile getirdi

Gündem Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 14:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, 2024 yılı TBMM bütçe görüşmeleri Genel Kurul konuşmasında engelli bireylerin sorunlarına değindi.

Engelli bireylerin kamu bütçesinden nüfusları oranında pay almaları gerektiğini vurgulayan Oduncu,  AKP iktidarının politikasını eleştirerek, “Engelliler AKP iktidarının arka bahçesi değildir. Engellilere kamu bütçesinden nüfusları oranında pay ayrılmalıdır. Engelliler nüfus içerisinde yüzde 12’den fazlasını oluşturuyorsa bütçede de, sınıfta da, işyerinde de, sokakta da, sinema salonun da ve bu genel kurulda da aynı oranda olabilmelidir. Engellilerin bütçesi sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinde olmamalıdır. Yerel yönetimlerin, üniversitelerin, tüm bakanlıkların görev alanındaki erişilebilirlik, istihdam, ulaşım, işe alım bütçeleri içinde engelli yurttaşların haklarının gözetileceği engelli bütçelerini yapmalıyız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.