Son bir yılda 8 bin 11 adet başvuru yapıldı

Son bir yılda 8 bin 11 adet başvuru yapıldı

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2023 15:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman'da Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Son bir yılda Çalışmalarda 851 iş yerine şikayet ve rutin denetim yapıldı.Ayrıca Son bir yıl içerisinde tüketici hakem heyeti başvuru sayısı ise 8 bin 11 adet olup Bunların 7500 adeti karara bağlandı.

Gazetemize açıklamada bulunan Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, paydaş kurumlarla birlikte fiyat, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda denetim yaptıklarını söyledi. Haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Kalkan yüksek fiyatlarla ilgili taviz vermeyeceklerini söyledi.

“851 İŞ YERLERİNE ŞİKAYET VE RUTİNK DENETİMLER YAPILDI”

Çalışmalara aralıksız olarak  hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen  Kalkan, "Son bir yılda 851 iş yerine şikayet ve rutin denetim yapıldı. Aykırılık tespit edilen yerlerin tutanakları tutularak Bakanlığa bildiriliyor. Son bir yılda Alo 175 ve HFA sistemi üzerinden gelen şikâyetleri de hızlıca değerlendirip sonuca bağladık." dedi.

“TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURU SAYISI 8 BİN 11 ADETTİR”

 Tüketici Hakem heyeti başvurusu sayısıyla ilgili bilgi veren Kalkan, "Son bir yıl içerisinde tüketici hakem heyeti başvuru sayımız 8 bin 11 adettir. Bunların 7500 adeti karara bağlanmış.  Diğerlerin savunma, iş ve işlemleri devam etmektedir. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (1)
Mesut
03.07.2023 17:57
Sayın Müdürümü başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum. Ayrıca; insanlara faydalı olmak amacıyla görevini layıkıyla icra etmesinden ötürü de Batmanlı birisi olarak şükranlarımı arz eder, kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.