E-rapor uygulaması ile tüm hastanelerde

E-rapor uygulaması ile tüm hastanelerde

Gündem Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 14:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Takip EtGoogle News

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, tüm ilçe kamu hastanelerinde e-rapor sistemi uygulamaya geçti, Daha önce sadece Eğitim Araştırma ve İluh Devlet Hastanesi'nde kullanılan bu sistem, artık 5 ilçe Devlet Hastanesi'nde de hayata geçirildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-rapor sistemi sayesinde yeni doğan bebeklerin nüfus cüzdanlarının hastanede verilebileceğini açıkladı. Ailelerin Nüfus Müdürlüğü'ne gitmesine gerek kalmayacak. Canpolat, "Daha önce sadece Eğitim Araştırma ve İluh Devlet Hastanesi'nde uygulanan e-rapor sistemi, artık tüm ilçe Devlet Hastanelerimizde de uygulanmaya başladı. Bu uygulamadan yararlanmak için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmesi gereken aileler, bu kolaylıkla zaman kazanacak" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.