Festiveli 343 bin 770 kişi ziyaret etti

Festiveli 343 bin 770 kişi ziyaret etti

Gündem Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 15:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan  Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin her bölgesinin yöresel lezzetleriyle temsil edildiği festival, her yaştan Batmanlı için şölen havasında geçti. Ziyaretçiler, Şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı Yüzyılın Aşı’nın ikramıyla başlayan festival süresince 7 coğrafi bölgemize ait lezzetleri ücretsiz tatma fırsatı bulurken, Batmanlı minikler de toplam 2.5 milyon liralık hediye çekiyle pamuk şekerden Batman’ın sokak lezzetlerine ve kendileri için açılan Çocuk Sokağında oyun ve eğlenceye doydu.

1 MİLYONA YAKLAŞAN ZİYARETÇİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Resmi rakamlara göre, son bir ay içinde şehrimizde gerçekleşen Kitap Fuarını 464 bin 930 kişi, Gastronomi Festivalini ise 343 bin 770 kişi ziyaret etti. İki organizasyonda toplam ziyaretçi sayısı 808 bin 700 oldu. 1 milyon kişiye yaklaşan ziyaretçi sayısıyla şehrimizde gerçekleşen organizasyonları sahiplendikleri için Batman halkına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.