Ekipler selin yaralarını sarıyor

Ekipler selin yaralarını sarıyor

Gündem Yayın: 22 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.11.2023 14:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

19 Kasım Pazar gecesi meydana gelen ve dört vatandaşımızın hayatını kaybettiği sel felaketinin yararları hızla sarılıyor.

Batman Valiliği koordinesinde; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, AFAD, DSİ iş makineleri ve kamu kurumlarından görevlendirilen personelden oluşan ekipler tarafından selden etkilenen Seyitler, Hürriyet ve Karşıyaka mahallelerimizde ev ve işyerlerin temizlenmesi çalışmalarına başlandı.

1654 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Ekipler tarafından evleri su basan vatandaşların konutlarında biriken sular Belediye ve İl Özel İdaresi tarafından kurulan motopomplar vasıtasıyla tahliye edilerek, cadde ve sokaklarda biriken çamur da toplanıyor. Komşu illerden sağlanan ekip ve ekipmanların da desteğiyle yürütülen çalışmalarda, 315 araçla 1654 personel yer alıyor.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Vali  Ekrem Canalp, Vali Yardımcıları Mustafa Caner Culukar ve Şükrü Alperen Göktaş ile birlikte Seyitler Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Vali Canalp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde 20 mahallede selden etkilenmiş konut ve işyerinin bulunduğu şeklinde ihbar aldıklarını ancak Seyitler, Karşıyaka ve Huzur mahallelerinde daha fazla hasarın yaşandığını ifade etti.

VEFA DESTEK GRUBU İŞBAŞINDA

Sel felaketinin izlerini silmek için pandemi döneminde büyük faydaları görülen Vefa Destek Gruplarının tekrar kurulduğunu ve alana sevk edildiğini belirten Vali Canalp; "Vefa Destek ekiplerimizi kurduk. İlk etapta SYDV, Belediye ve İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarda çalışan personellerimizi de bir hafta süreyle buradaki vefa gruplarımıza ev temizlikleri için alana çekeceğiz. Zarar tespit komisyonlarımız şu anda ev ev dolaşarak ne kadar zararları varsa bunların tespitlerini yapıyorlar. Nerede ne eksiklik varsa onlara da müdahale ediyoruz. Bu şekilde sahaya güçlü bir şekilde girdikten sonra yakın zaman içerisinde durumu toparlama imkanımız olacak"  dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.