HÜDA PAR’dan BAB-GED’e ziyaret

HÜDA PAR’dan BAB-GED’e ziyaret

Gündem Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 16:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

‘Gazze’de yaşanan katliamlar gündemde tutulmalı’

‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’ne ziyarette bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Gazze’de yaşanan katliamların gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED)’ne ziyarette bulundu. HÜDA PAR heyeti BAB-GED Başkanı Veysi Demir tarafından ağırlandı. Gazze’de yaşanan katliamlar ve basının öneminin konuşulduğu, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Demir, dernekleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin, geçen ay gerçekleşen kongreden sonra basın ziyareti gerçekleştirmeyi düşündüğünü ve ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesini fırsat bilerek bu ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek, “Batman basını başta olmak üzere görevini hakkıyla yapan tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum. Basın toplumun aynası görevini yapıyor. Siyasetçilere ve yöneticilere yol gösteriyorlar. Bu anlamda basının çok önemli ve değerli bir işlevi vardır. Gününüzü tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.” dedi. Gazze’de yaşanan mezalime de değinen Şahin, “Gazze’de insanlık dışı bir vahşet ve katliamlar yaşanıyor ve dünya seyrediyor. Parti olarak ilk günden itibaren Gazze’ye destek verdik ve vermeye devam ediyoruz. İsrail'in Gazze katliamlarında maalesef diğer masumlar gibi onlar da hayatlarını kaybediyor ve dünya sessiz.Son zamanlarda Gazze’nin gündemden düşmesini isteyen güçlerin oyun ve provokasyonlarına şahit oluyoruz. Gündemin değişmesine izin vermeyelim. Gazze’yi devamlı olarak gündem yapmaya devam edelim. Bu konuda basına da büyük iş düşüyor.” şeklinde konuştu. BAB-GED Başkanı Demir, Başkan Şahin ve HÜDA PAR heyetinin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesi ile yaptıkları ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurguladı. Gazze’de yaşanan soykırım ve katliamların üç ayı aşkın süredir devam ettiğini belirterek, “Maalesef şu ana kadar Gazze’de yüzde 70’i kadın ve çocuklardan olmak üzer 23 bin den fazla sivil şehit oldu ve dünya seyretmekle yetiniyor.” dedi. Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırımın dünya kamuoyuna yansımasın diye gazetecileri bilerek katledildiğine işaret eden Demir şöyle konuştu: “Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi ve Filistinli Gazeteciler Sendikası Gazze’de 112 gazetecinin katledildiğini ve 43 gazetecinin alıkonulduğunu açıkladı. Tabi bu sayılar sürekli artıyor. Gazeteciler ‘haber geçmeyin’ diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Tüm basın mensupları Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır. Meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz.” Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.