Petrol İş, TPIC emekçileri sözleşme imzladı

Petrol İş, TPIC emekçileri sözleşme imzladı

Gündem Yayın: 20 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 20.08.2023 15:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

Petrol İş Batman Şubesi, TPİC emekçileriyle toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Petrol İş Batman Şubesinin 2 yıl önce TPIC emekçileriyle başlattığı sendikal örgütlenme, soncuna ulaştı. Yapılan girişimler sonucu, toplu iş sözleşmesi sürecine girildi. Petrol İş ile TPIC arasında toplu iş sözleşmesi de imzalandı. Batman Şube Başkanı Veysel Kartal “Çok düşük ücretlerle çalışan TPIC emekçilerinin ücretlerinde ve sosyal haklarında ciddi düzenlemeler yapılmış, değerli kazanımlar elde edilmiştir. Bir kamu kuruluşu olan TPIC’in, sözleşmeli/geçici çalışan personelleri de, bir an evvel kamu çalışanı statüsünde, 4D’li kamu işçisi kadrosuna alınmaları gerekmektedir. Daha iyi koşul ve şartlarda, güvenceli çalışma adına Emek eksenli mücadelemiz devam edecektir. Yıllarca düşük ücretlerle ve zor şartlarda çalışan petrol üretiminin gizli kahramanlarına, Toplu iş sözleşmeleri hayırlı olsun. Petrol-İş ailesine hoş geldiler” dedi.

#
Yorumlar (1)
20.08.2023 19:57
Tebrikler hayırlı olsun emekçi kardeşlerime sayın başkanım Tebrikler Allah Türkiye petrollerine zeval vermesin başarı diliyorum tüm çalışanlarına
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.