Çanta fiyatları cep yakıyor

Çanta fiyatları cep yakıyor

Eğitim Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 17:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Veliler okul hazırlıkları için çarşı pazar dolaşıyor. Kıyafet, beslenme, kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaçlar geçen yıla göre oldukça artan fiyatlarıyla aileleri hesap yapmaya zorluyor. İçlerinde en önemli payı da okul çantası tutuyor. Okul çantası fiyatları geçen yıla göre yüzde yüz arttı.

Batman’da okulların açılmasıyla birlikte aileler hazırlık süreci, telaşlı bir hal almaya başladı. Tatlı telaşların yaşandığı alışverişin maliyetleri ise heyecanları yarıda bıraktı. Üniformadan beslenmeye kadar çığ gibi büyüyen masraflar sırt çantalarının fiyatları ailelerin bütçesini oldukça zorladı.

Batman’da kırtasiye ve çanta satışı yapan Abdülcelil Kaplan ,” geçen yıla göre Öğrenci malzemeleri neredeyse yüzde yüz arttı ilkokul ve lise öğrencisinin kullanabileceği ortalama sırt çantaları 200, 400 ve 500’den satıyoruz. Geçen yıl 100 ile 200 lira arasında değişkenlik gösteren okul çantaları bu sene yüzde 100’ün üzerinde bir zam gördü.sırt çantası 200,400 ve 500 liraya satmaktayız,

En büyük sorunumuz büyük alışveriş merkezleri çünkü okul sezonu başlamasıyla beraber onlarda aynı bizim gibi satış yapıyor, bu konuda çok satışlarımız zaman zaman düşüyor”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.