‘Kentin katı atık çöpleri ıslah edilmelidir’

‘Kentin katı atık çöpleri ıslah edilmelidir’

Yaşam Yayın: 07 Ocak 2024 - Pazar - Güncelleme: 07.01.2024 14:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Argunağa, Raman Dağı katı atık çöp sahasından yayılan atık pis sular çevreyi tehdit ettiğini açıkladı.

Argunağa “Geçmiş yıllarda ıslahı için yıllarca mücadele verdiğimiz katı atık çöp sahasından kaynaklanan atık suların, Binatlı (Bilheyder) Akça (Tılmıs) köyleri önünden geçip İluh Deresine karışmasına karşın ilgili kurumların koruyucu hiçbir önlem almamasını vahim bir durum olarak değerlendiriyoruz. Söz konusu pis atık çöp suları ciddi çevre kirliliğine, pis kokulara neden oluyor. Duyarlı vatandaşların girişimlerine rağmen atık suların bertarafı için çalışmalar yapılmaması kabul edilemez. Kilometrelerce akıp giden ve çevreyi alabildiğince kirleten atık suların toplum ve çevre sağlığı açısından ne denli zararlı olduğu açık bir gerçekliktir. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği ve Batman Çevre Platformu olarak, Binatlı köylülerinin tepkilerine duyarsız kalan ve sorunun çözümü için hiçbir çabaları olmayan kamu kurumlarını göreve çağırıyoruz. Biz, atıkların bertaraf edilmesine ve çöplerden elektrik elde edilmesine sevinmiş, bütün ilçe ve beldelerimizin de çöplerinin alana taşınarak bertarafını talep etmiştik.  Bu önemli çevre sorununa duyarsız kalmayacağız. Batman Valiliğini, Batman Belediyesini, iktidar ve muhalefet tüm Milletvekilleri ve siyasi partilerin il yöneticilerini, Batman İl Sağlık, Çevre Şehircilik İklim Müdürlüklerini, İl Mahallî Çevre Kurulunu, yerel ve yaygın medya ile halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, sorunun çözümü için üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.