‘Hayvanları koruyalım’

‘Hayvanları koruyalım’

Gündem Yayın: 04 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 04.10.2023 14:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Takip EtGoogle News

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, hayvanların doğanın dengesinin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunduğuna dikkat çekti.

Argunağa, “Tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır ve hiçbirine zalimce davranılamaz. Ne yazık ki hayatımızla doğrudan iniltileri olan hayvanların yaşama hakları konusunda gerekli duyarlılığı göstermiyoruz. Tüm hayvanların yaşam haklarının korunması için toplum olarak duyarlı olmalı, merhametli olmalıyız ancak merhametli olmamız yetmez, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun gerçek anlamda uygulanmasını istiyoruz. Hayvan haklarını savunma konusunda duyarlılığımız devam edecek, kötülerin ensesinde olacağız. Hayvanlara zarar verenlere verilen cezaların Kabahatler Kanunundan çıkarılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için de tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.