‘İşyeri ve ev kiraları düşürülmeli’

‘İşyeri ve ev kiraları düşürülmeli’

Gündem Yayın: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.07.2023 15:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Göner, artan işyeri ve ev kiralarının düşürülmesini istedi.

Batman’da vatandaşın ev; esnafların ise yüksek kiralardan dolayı mağdur olduğunu belirten Batman 'Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Esnaf Odası' Başkanı Seyfettin Göner, halkın dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.  Başkan Göner yaptığı açıklamada; “Ekonomik ve sosyal etkileşimlerin çok hızlı yaşandığı, piyasaların iç ve dış faktörlerden sürekli etkilendiği günümüzde kimi gayrimenkul sahiplerinin kira akdi süresi boyunca sürekli kiracısını mağdur ederek, artırıma gidiyor. Buda kiracıları zor durumda bırakıyor. Yasal olarak hiç kimse sözleşme dışına çıkamaz. En fazla %25 artırım yapılabilecekken, konut ve işyeri sahipleri %100’ün üzerinden zam yapıyorlar. Her gün onlarca şikâyet alıyoruz. Esnaflarımız ciddi anlamda zarar etmektedir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.