HAK-İŞ'ten emekçilere teşekkür mesajı

HAK-İŞ'ten emekçilere teşekkür mesajı

Gündem Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

HAK-İŞ Konfederasyonu Batman İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 2024 yılı birinci dönem sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun işçilerin takdirini ve güvenini kazanmaya devam ettiğini, bütün zorluklara rağmen istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Bize inanan, güvenen, bizimle yol yürüyen, HAK-İŞ davasına gönül veren emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyılı Vizyonu ışığında ülkemizin ikinci yüzyılının, emeğin, üretimin ve alın terinin yüzyılı olmasını temenni ediyoruz. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü bir HAK-İŞ için sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 2024 yılı birinci dönem sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, işçilerin takdirini ve güvenini kazanmaya, bütün zorluklara rağmen istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Yürüdüğümüz bu kutlu yolda bize inanan, HAK-İŞ davasına gönül veren ve HAK-İŞ’i geleceğe taşıyan bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ olarak, üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere daha emin adımlarla yürüyoruz. Çünkü biz, HAK-İŞ’in büyümesinin Türkiye'nin büyümesi anlamına geldiğini biliyoruz. Daha güçlü Türkiye ve daha güçlü HAK-İŞ için büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyor, Türkiye Yüzyılı Vizyonu ışığında ülkemizin ikinci yüzyılının, emeğin, üretimin ve alın terinin yüzyılı olmasını temenni ediyoruz. Sendikal hareketteki tüm zorluklara rağmen, bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu, ilkeli ve kararlı mücadelesini omuzlayan HAK-İŞ teşkilatına gönülden teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğu inancıyla, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.” 

“HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR” 

“Açıklanan istatistikler, toplam 16 milyon 395 bin 275 işçinin sadece yüzde 15,22’sine denk gelen 2 milyon 495 bin 423’ünün sendikalara üye olduğunu göstermektedir. Bu tablo bize daha büyük sorumluluklar yüklemekte, yapacak çok işimiz olduğunu göstermektedir. HAK-İŞ olarak, sendikasız bütün çalışanları HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in toplam üye sayısı 845 bin 512 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 22 bin 204 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, KKTC’de bulunan Kıbrıs Kamu-Sen Sendikamızın 2 Bin 500 olan üye sayısı da eklendiğinde, 848 bin 012’e çıktı. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, taşeron mücadelesinde olduğu gibi, ev işçilerinin örgütlenmesi yolunda büyük mesafeler kaydettik.  Ev işçilerinin sosyal haklarına kavuşabilmesi için başlattığımız mücadeleyi ilmek ilmek dokuyarak 12.000 üye sayısına ulaştık. Sendikal istatistiklerde yer almamasına rağmen örgütlenme mücadelemizi tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Ev işçilerinin örgütlenme sayıları da eklendiğinde HAK-İŞ’in üye sayısı 860 bin 012’e çıktı. Çalışanların güvenini kazanmaya ve bütün zorluklara karşın istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.” 

HAK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARDA DURUM 

“Sendikalarımız üye sayılarını artırarak yoluna daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu dönemde Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin ve işkolunun en büyük sendikası, Öz Sağlık-İş Sendikamız ise Türkiye’nin üçüncü büyük sendikası ve işkolunun lideri olmuştur.  HAK-İŞ’e üye altı sendikamız bulundukları işkollarında lider olmuştur. HAK-İŞ ve üye sendikaları, örgütlenmede yaşanan zorluklara rağmen büyüklüğünden ve gücünden hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam etmektedir. HAK-İŞ olarak, Türkiye yüzyılının emekçilerin yüzyılı olacağına inanıyor, üyelerimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.   HAK-İŞ’i geleceğe taşıyan ve bize gönül veren tüm teşkilatımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ olarak, daha büyük ve daha güçlü Türkiye ve HAK-İŞ için üyelerimizden aldığımız güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere yürüyor, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ’te örgütlenmeye Türkiye yüzyılını emekçilerin yüzyılı yapmak için birlikte yol yürümeye davet ediyoruz.” 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.