“GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI”

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI”

Gündem Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 15:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman’da yaşanılan sel felaketinde ihmaller olduğunu ileri sürdü.

19 Kasım'da meydana gelen selen sel felaketinde 4 kişi yaşamını yitirdi, birçok ev ve işyerine sel suyu bastı. 17 mahallede 8 binanın ağır hasarlı, 9 binanın acil yıkılması gerektiği ve 190 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi.  Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, meydana gelen sel felaketini değerlendirmek için basın toplantısı düzenledi. Meteorolojinin uyarılarına uygun tedbirlerin alınmadığını ileri süren Demir ve Korkmaz “Meteoroloji bas bas bağırdı. Uyarılarını yaptı. Bu uyarılara uygun gerekli tedbirler alınmadı. Dere boyunda yapılan menfezin girişi temizlenmedi. Menfezin girişine konulan demir parmaklıklar alınmadı. Bizden önceki kayyum döneminde yeterli teknik analiz (Hidrolik Analizi) ve proje yapılmadan dere ıslahı yapıldı. Uygun hidrolik kesite göre dere ıslah çalışmaları yapmalıydı. Yerden bir metre yükseklikte üstü kapalı tünel tarzı yanlış olarak yapılan ve bizden sonraki kayyumun menfezi örtecek kadar alanı toprakla doldurması nedeniyle park alanı her iki tarafındaki konutlardan ve bahçelerden yükseltildi. Böylelikle menfezin girişine çöken sel birikintileri temizlenmediğinden su menfeze girmeden menfezin başından itibaren dere boyu boyunca bütün mahallede bahçelerin ve evlerin birinci katlarına doldu taştı” dedi.

“BU TAŞKININ OLACAĞINI ÖNGÖRDÜK”

Taşkınları önlemek için projelerinin olduğunu ancak kayyum atanması nedeniyle bu projenin hayata geçmediğini söyleyen Demir ve Korkmaz “Eğer Kayyum Batman halkının iradesini gasp etmeseydi Batmana yaşatılan bu felaket yaşanmayacaktı. Biz bu taşkının olacağını öngördük ve kamulaştırma çalışmalarına başladık. O bölgede Çamlıbel caddesini açtık. Gerekli kamulaştırmaları yaptık. 2006’da sel felaketini yaşamış ve Gıre Safaro deresinin gücünü bilen bir yerden o alana girdik. Vatandaşlar tarafından işgal edilmiş yerleri park alanına katmak için girişimlerde bulunduk. Deredeki bazı evleri kamulaştırmak için görüşmelerde bulunduk. Direnç göstermeyen yerlerde dere yatağı tekrardan yapılaşmalar ile işgal edilmesin diye bir metreyi bulan beton çevre duvarı yaptık. Direnç gösterenleri ikna etmeye çalışıyorken ve deredeki kamulaştırmalar daha yapılmadan kayyum atanması yapıldı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.