‘Sağlıkçılara 200 bin TL nakit verilmelidir’

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, deprem sonrası sağlık çalışanlarına yönelik Sağlık Bakanlığından iyileştirici adımların atılmasını talep etti.

Gündem Yayın: 15 Şubat 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.02.2023 16:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak iyileştirme adımlarını açıklayan Şube Başkanı Dursun, “Birinci derece yakınlarını kaybeden sağlık çalışanlarına 1 ay idari izin ve tek seferde 200 bin Tl nakit verilmelidir. Deprem bölgesinde çalışan sağlık personellerimizin tümüne 3 maaş ikramiye verilmelidir. Tutulan nöbetler mevcut ödeme katsayısının iki katıyla çarpılarak ödenmelidir. Acil olarak Sağlık Tesislerinin yakınında sağlık personellerinin ve ailelerinin barınma ihtiyacını karşılayacak küçük konteyner kentler kurulmalıdır. Sağlık personelinin tuttuğu nöbet sayısı minimize edilerek görevlendirme usulü ile bölgeye personel sevki yapılmalıdır. Görevlendirilen personelin maaş, yolluk ve nöbet ücretleri mevcudun 1,5 katı ile çarpılarak ödenmelidir. Deprem bölgesinde çalışan sağlık personeline bir defaya mahsus olmak üzere naklen tayin hakkı verilmelidir. Bu tayin hakkı bölgedeki personel ihtiyacı giderildikten sonra ivedi olarak verilmelidir. Bu kapsamda daha sayamadığımız ve sahadaki sağlık personelleri için hayati önem taşıyan konularda Sağlık Bakanlığımızdan iyileştirici adımların atılmasını talep etmekteyiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.