Yağlık ayçiçeği Demostrasyon sonuçları açıklandı

Yağlık ayçiçeği Demostrasyon sonuçları açıklandı

Gündem Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 14:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

TON FİYATI 13 BİN TL

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Erkan Kağba, Yağlık Ayçiçeği üretimi için yapılan çalıştayda planlanan demostrasyon sonuçlarını açıkladı.

Kağba açıklamasında “Yağlık Ayçiçeği üretimi için yapılan çalıştayda planlanan demostrasyon ekimi Buğday Hasadından sora 2. Ürün olarak 75 dekar Yağlık Ayçiçeği ekimi Kocalar köyünde yapılmış olup dekar başına verimliliği 220 kg dır. Yağlık ayçiçeği 2023 yılın ton ön alım fiyatı da 13 bin ₺+Kdv olarak belirlenmiştir”

ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI

Kağba açıklamasının devamında “Batman ilimizde ekilen Buğday-Arpa-Mercimek gibi 1.cil ürünlerden sonra 2. ürün olarak gönül rahatlığıyla tüm çiftçilerimizin Yağlık Ayçiçeği ekimine yönelmesini beklemekteyiz. Bölgesel iklim koşullarımıza uygun olan ve beklenen verimliğinin yüksek olması tüm çiftçilerimizin 2.Ürün olarak Yağlık Ayçiçeğine yönelmesini bekliyoruz. Biz Çukobirlik olarak ekimi yapılacak Yağlık Ayçiçeğinin alımını yapacağız. Bildiğiniz üzere Çukobirlik sadece Pamuk ürünü değil tüm Yağlı tohumların üretiminde olan ürünlerin alımını gerçekleştirmektedir.” İfadeleri kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.