ENGELSİZ BİREYLERE GÜZEL HABER

ENGELSİZ BİREYLERE GÜZEL HABER

Eğitim Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 17:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in  katılımıyla, yapımına başlanan ve  tüm engelli gruplarına  aynı anda  hizmet verecek “ Engelsiz Yaşam Merkezi" nin  proje lansmanı  gerçekleştirildi.

Lansmana Vali Canalp'in yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Ali Eraslan ve  belediye eski başkan yardımcısı Adnan Yürük, Belediye Etüt Proje Müdürü Cengiz Canpolat, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Murat Sütçü, bazı kurum müdürleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Yaklaşık 4 bin 200 metrekare kapalı alanı, toplamda 7 bin 33 metrekare alan üzerine inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yedi farklı alanda eğitimler yapılacak ve içinde idari birim odaları, 11 adet bireysel oda, 5 adet grup odası, 6 adet atölye, 3 adet yüzme havuzu, 1 spor salonu ve 1 oyun salonu yer alacak. Merkezde; ayrıca fizyoterapi, ergoterapi, uzay terapi ve duyu bütünleme gibi hizmetler de verilecek. Yaşam merkezleri konseptiyle rehabilitasyon konsepti aynı anda hizmet verecek.

BU PROJE BÜTÜN PROJELERİN TACI OLACAK

Lansman töreninde  konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Ekrem Canalp " Devlet olarak engellilerimize yönelik bu ve benzeri faaliyetleri sürekli yapıyoruz ama burada yapacağımız bu proje Batman'da yapılmış olan projelerin tacı olacak. Belki de en büyüğü, en kapsamlısı olacak. Bu projenin de en güzel tarafı, sadece belli sayıdaki engelli vatandaşımıza, engelli insanımıza değil, dönüşüm halinde buraya ihtiyaç duyan 7 engelli branşındaki bütün vatandaşlarımıza sürekli olarak hizmet verecek bir merkez olacak" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.