62 kişi aday adaylık başvurusu yaptı

62 kişi aday adaylık başvurusu yaptı

Siyaset Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 15:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Batman İl Başkanı Abdullah Akif Gür, gazetecilere açıklamada bulundu.

Parti binasında Merkez İlçe Başkanı Sabahattin Tural ve Kadın Kolları Başkanı Seval Aksoy ile birlikte  seçim süreci ve gündem ile değerlendiren AK Parti'ye yoğun bir teveccühün olduğunu söyledi. İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi aday aday başvurularının da 5 Ocak 2024’e kadar devam edeceğini anımsatan Gür, şuana kadar Belediye Başkan aday adayı müracaatı sayısının 62’yi bulduğunu ifade etti. Gür, İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi aday adaylığına başvuruların da  gün geçtikçe artmakta olduğunu ve sayının 200’ü bulduğunu dile getirdi.

HEDEP’E TEPKİ GÖSTERDİ

Son günlerde HEDEP yetkililerinin kayyum ile ilgili söylemlerine  değerlendirmeniz olacak mı sorusuna da cevap veren Gür şu değerlendirmede bulundu: "Kayyum şöyledir böyledir deyip acaba buradan bir siyaset devşirebilir miyim mantığıyla hareket ediyorlar. Eğer  memleketin kaynaklarını oraya buraya gönderip suça bulaşmasalardı ve memlekete hizmet gayesinde olsalardı kayyum atanır mıydı? Diğer taraftan Adama sormazlar mı 18 yıl boyunca bu memlekette sözde belediyecilik yaptınız. Elektrik faturalarını ödemeyip şehri susuz bırakma pahasına bunun üzerinden siyaset yaptınız, kapsamlı ve genele şamil bir imar uygulaması yerine adrese teslim parsel bazlı imarlar yaptınız. Belediyeciliğiniz boyunca altyapı ve üstyapıda neler yaptınız. 2006’daki sel felaketinde belediye sizde değil miydi? Sel felaketinin olduğu bölgeyi yerleşime açıp oradan oy devşirmek adına plansız yapılaşmaya izin veren siz değil misiniz?”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.