Hasankeyf’te Müzeler günü kutlandı

Hasankeyf’te Müzeler günü kutlandı

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 21.05.2023 15:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

18 Mayıs Dünya Müzeler Günü münasebetiyle Hasankeyf Müze Müdürlüğünde kutlama programı düzenlendi. Kaymakam Şenol Öztürk, Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla, her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Müzeler Haftası” münasebetiyle Hasankeyf Müzesi’nde düzenlenen etkinlik programına katıldı. Hasankeyf Müze Müdürü Şehmus Genç’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başlayan program, Kuruluşundan günümüze Batman Müdürlüğünün Müzecilik faaliyetlerinin anlatılması,

Turizmde müzelerin önemi, kazılar ışığında Hasankeyf’in tarihi, Hasankeyf müzesinde yer alan Artuklu dönemi madeni eserleri ve Osmanlı dönemi sikkeleri hakkında bilgiler verilerek program son buldu. Hasankeyf Müzesinde düzenlenen programa Kaymakam Şenol Öztürk, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Mustafa Güven, İlçe Emniyet Amiri Musa Furkan Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi,  Kazı Başkanı Doç. Dr. Zekai Erdal ve çok sayıda davetli katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.