Milletvekili Ramanlı: Kimse acılarımızı, düşmanlık beslemenin bahanesine dönüştürmesin

Milletvekili Ramanlı: Kimse acılarımızı, düşmanlık beslemenin bahanesine dönüştürmesin

Gündem Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 14:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Bir fotoğraf karesi üzerinden fırtına koparılmasına tepki gösteren HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, acıların düşmanlık besleme bahanesine dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ederek "Bu, mazlum halka yapılacak en büyük kötülüktür." dedi.

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, geçtiğimiz gün bir spor müsabakasında DEM'in Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ile birlikte çekilen fotoğrafının basına yansıyan birliktelik karesine DEM İl Örgütünün büyük tahammülsüzlük göstermesine ilişkin açıklamada bulundu. Barış ve huzuru arzulayan bölge halkının büyük taktirini kazanan fotoğraf karesine DEM Batman İl Örgütünün tahammül edememesine hayret ettiğini vurgulayan Ramanlı, DEM'in aksine barış mesajlarını vermeyi sürdürerek kendileri için önemli olanın makam veya mevki değil, amaçlarının 40 yıldır acı çeken bölge halkının acılarını dindirerek barışı sağlamak olduğunu kaydetti.

"BİR KARE FOTOĞRAF ÜZERİNDEN FIRTINA KOPARILMASINA HAYRET EDİYORUM"

Barışı sağlamanın halka yönelik en büyük görevleri olduğunu belirten Ramanlı, şöyle konuştu: "Bir kare fotoğraf üzerinden fırtına koparılmasına hayret ediyorum. Barışı sağlamak halkımıza olan en büyük borcumuzdur. Bizi değerli kılan da budur, kanaatimce şerefli kılacak da budur. Belediyeymiş, vekillikmiş, başkanlıkmış… eğer biz bu makamlara değer katabiliyorsak anlamlıdır. Makamın ve mevkinin değer kazandırdığı siyasetçinin halkına vereceği bir şey yoktur." dedi.

"ACILARIMIZ ÜZERİNDEN DÜŞMANLIK BESLEMEK MAZLUM HALKA YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR"

Bu halkın, bu şehrin 40 yıldır şiddet ortamından çok çektiğini ve hala da çekmeye devamettiğine dikkat çeken Ramanlı, "Yaralarımız kabuk bağlamış zaten. Onları yeniden deşmenin gereği yok. Kimse acılarımızı, düşmanlık beslemenin bahanesine dönüştürmesin. Bu, mazlum halka yapılacak en büyük kötülüktür. Şiddetin kol gezdiği dönemlerde, herkes az veya çok, acıdan payına düşeni aldı." İfadelerini kullandı.

"KİMSE KALKIP GEÇMİŞİN HESABINI, YÜREĞİ YANMIŞ İNSANLAR ÜZERİNDEN GÖRMEYE KALKMASIN"

Bedel ödemiş, sevdiklerini kaybetmiş hiçbir yüreğin barışa engel olacağına inanmadığını ifade eden Ramanlı, "Tam aksine bedel ödemiş olanlar, barış ve kardeşlik için çırpınıyor. Acıyı tatmamış, sevdiklerini kendi elleriyle toprağa vermemiş, kaybettiklerinin hasretiyle yıllarca gözyaşı dökmemiş olanlar, barışın ve kardeşliğin ne demek olduğunu bizim kadar bilmezler, bilemezler. Acıları aynı olan insanlar, amaçları aynı olanlardan çok daha sağlam bağlar kurar. Acılarda menfaat yoktur. Acıyı kullananlar, henüz tatmamış olanlardır. Kimse kalkıp geçmişin hesabını, yüreği yanmış insanlar üzerinden görmeye kalkmasın." Diye konuştu.

"BİZ İNTİKAMCI DEĞİL İNADINA AFFEDİCİ OLACAĞIZ"

Kürt halkı olarak barışı sürdürme taraftarı olduklarını belirten Ramanlı, "Oğlunu, kızını, eşini, kardeşini, akrabasını, arkadaşını, şiddet çıkmazında kaybeden bütün bir Kürt halkı olarak kusura bakmasınlar kimseye hesap vermeyiz, barışımızı bozanlardan hesap sorarız ama onun da derdinde değiliz. Biz intikamcı değil inadına affedici olacağız. Çünkü kaybettiğimiz sevdiklerimiz bugün aramıza dönseler öyle inanıyorum ki bize düşmanlık ateşini harlamayı değil söndürmeyi, sevgiyi, barışı, kardeşliği ve huzuru tavsiye değil belki emredecekler. Ben de üzerine ağladığım Ozan'a, Salih, Sadi, Sofi ve Sedat'a, Abdullah'a, Murat ve Abdurrahim kardeşlere, Mehmet'e ve Fahrettin'e yenilerinin eklenmesini istemiyorum. Barışı herkesten daha çok biz hak ediyoruz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.