HDP’nin çağrısı yardım seferberliğine dönüştü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü tarafından kurulan ‘Kriz Koordinasyonu’ depremin ilk gününden bu güne kadar başlattıkları yardım kampanyası adeta seferberliğe dönüştü.

Gündem Yayın: 13 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.02.2023 16:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HDP Batman İl Örgütü ve bileşen partiler, Emek ve Demokrasi Platformunun dahil olduğu Kriz Koordinasyonu kuruldu. Kurulan koordinasyon acilen program oluşturarak seferberlik ruhuyla çalışmaya başladı. Oluşturulan 100 kişilik heyet Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’a hareket ederek deprem bölgelerinde kriz koordinasyon merkezlerinde görev aldı.  Batman’da ise kriz koordinasyonu öncülüğünde başlayan yardım toplama çalışmaları yapılan çağrılarla adeta bir seferberliğe dönüştü.  Batman halkının seferberliğiyle sabah erken saatlerden gecenin geç saatlerine kadar günlük olarak onlarca tır Batman’dan deprem bölgesine hareket etti. Konu ile ilgili HDP’den yapılan açıklamada, “Halkımız kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla taşıma, yükleme ve transfer çalışmalarında yer almış ve dayanışmayla hareket etmişlerdir.  Hiçbir ayrım yapılmadan binlerce insan her gün il binamız önüne gelmiş ve çalışmalarda yer almışlardır. Çocuklar binbir güçlükle topladıkları kumbaralarını ve oyuncaklarını deprem bölgelerindeki yaşıtlarıyla paylaşmışlardır. Halkımız da gıdadan giyime topladıkları tüm yardımları bizlere ulaştırmışlardır” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.