Belediye’den ebeveyn eğitimi semineri

Belediye’den ebeveyn eğitimi semineri

Gündem Yayın: 06 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2023 14:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, 'Kadın Dostu Kent' projesi kapsamında düzenlediği ebeveyn eğitim seminerlerinin ikincisini Menekşe Anaokulu'nda başarıyla gerçekleştirdi. Seminer, annelerin çocuklarıyla daha sağlıklı iletişim kurabilmelerine odaklandı.

Belediye Konukevi Müdürlüğü'nce düzenlenen bu etkinlik, sağlıklı nesiller yetiştirme vizyonuyla ebeveynlerin bilgi birikimlerini artırmayı hedefliyor. Seminerde, 'Bebeklik Dönemi', 'Çocukluk Dönemi' ve 'Ergenlik Dönemi' gibi evreler üzerine temel bilgiler sunuldu.

ANNE-ÇOCUK ARASINDAKİ İLETİŞIMI GÜÇLENDİRİYOR

Konukevi bünyesinde görev yapan Psikolog Halime Demir Yıldız, çocuk gelişiminde erken çocukluk döneminin kritik önemine vurgu yaptı. Yıldız, “Bu evre, anne ile çocuk arasındaki duygusal bağın güçlendiği, gelişimin hız kazandığı ve çocuğun çevresel etkileşimlerden yoğun şekilde etkilendiği bir dönemdir,” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.