Emekliler hayal kırıklığına uğradı

Emekliler hayal kırıklığına uğradı

Gündem Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 14:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiyenin, emekli olduktan sonra çiftçilikle uğraşan vatandaşları kapsamamasını eleştirdi.

Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira ikramiye, polemik yaratmaya devam ediyor. Verilecek desteklerden yararlanmak isteyen bazı emekliler, Ziraat Odaları’na kayıtlı olduğu için ikramiyeden yararlanamıyor. Başkan Ekmen, tarımla ilgilenen emeklilerin ikramiyeden faydalanamadığını belirterek “İkramiye haberiyle birlikte emeklilerimiz yine hüsrana uğradı. Hem ikramiyelerin düşük olması hem bütün emeklileri kapsamaması, hayal kırıklığı yarattı. Ekmeğin 11 TL’yi bulduğu şu günlerde emeklilerimiz elbette geçinebilmek için tarım gibi alternatif iş kollarında ekmeğinin peşinde koşmaya devam ediyor. Emeklileri yoksulluğa mahkûm etmek doğru değildir. Bu ülkenin her karışına emeği geçen ve alın teri döken emeklilerimizin, aynı imkânlardan faydalanması daha adaletli olacaktır. Talebimiz, geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emekliler ile tarım sektöründe mağdur olan üreticilerin, ikramiyelerden faydalandırılmasıdır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.