Şifalı suya yoğun ilgi

Şifalı suya yoğun ilgi

Sağlık Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 15:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Takip EtGoogle News

Batman’ın Sason ilçesi Tekevler mevkiindeki dağlık alanda bulunan çeşmeye yurdun dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Köylüler çeşmeden akan suyun şifalı olduğunu başta sarılığa ve pek çok rahatsızlığa da iyi geldiğini öne sürüyor.

Sarılık hastalığına yakalanan vatandaşlar hastalıklarını tedavi edebilmek umuduyla Tekevler mevkiindeki dağlık alanda bulunan halk dilinde Kaniya Zerike (Sarılık çeşmesi) olarak bilinen çeşmeden bol bol su içiyor ve yıkanıyor. Yeni doğan bebeklerin sarılık olma ihtimallerine karşı çeşmeden getirilen suyla yıkanıyor. Çocuğu için su getiren Vedat Altınörz, “Bu suyun sarılığa iyi geldiği söyleniyor. Kesin tarihini kimse bilmiyor. Ama bu sudan içenler ve bu suyla yıkananlar şifalı olduğunu söylüyorlar. Suyu aldıktan sonra armağan bırakıyoruz. Çünkü eskiden yollar çeşmelerin olduğu yerlerden geçerdi. Yolcularında ihtiyaçları bu armağanlar sayesinde giderilirdi diye düşünüyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.