Tiryaki, Bakan’a tütün üreticilerini sordu

Tiryaki, Bakan’a tütün üreticilerini sordu

Gündem Yayın: 27 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 27.11.2023 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

HEDEP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman'da özel şirketlerin anlaşarak tek ve çok ucuz fiyattan tütün almasını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya sordu.

Tiryaki önergesinde “Dünyanın en kaliteli ve yaygın tütünlerinden biri olan Virjinya tütününün yetiştiği Batman, ABD’ye tütün ihraç edebilecek potansiyeldeyken tütün üreticilerinin şirketlerin insafına terk edilmesiyle Batman tütünü maalesef bitme noktasına gelmiştir. Son yıllarda mazot, gübre ve ilaç fiyatları katbekat artarken Batman’da tütünü satın alan özel şirketler anlaşarak tütün üreticisinin emeğinin ve tütün yetiştirme maliyetinin çok altında fiyatlar belirlemektedir. Sadece resmi enflasyon oranında artış yapılsa dahi 130-150 lira bandında olması gereken alış fiyatının söz konusu şirketler tarafından 70 lira gibi komik bir rakam olarak belirlendiği tarafıma iletilmiştir. Bir bütün olarak tütün piyasasının dışında bırakılarak herhangi bir söz hakkı tanınmayan tütün üreticileri, suç teşkil etmesi hasebiyle tütünlerini Batman dışına da nakledemediğinden tamamıyla özel şirketlerin herhangi bir alt sınır olmadan belirleyeceği tek fiyat uygulamasına mecbur bırakılmıştır. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.