Ekmen, DEM Parti seçmeninin CHP’ye neden kızgın olduğunu açıkladı

Ekmen, DEM Parti seçmeninin CHP’ye neden kızgın olduğunu açıkladı

Yayın: 01 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 01.03.2024 17:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı televizyon programında 31 Mart seçimlerine dair gündemdeki soruları cevaplandırdı. Ekmen, kamuoyunda sıkça tartışılan DEM Parti-CHP ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

“Altılı Masa sürecinde Kılıçdaroğlu’nun belki on yıl süren helalleşme süreci; önce aday belirleme, sonra seçim gecesi, akabinde protokol vakası ve nihayetinde de kongre savaşlarıyla tüketilmiş oldu.” diyen Ekmen, zaten kırılgan bir zeminde yürüyen, insanların alışık olmadığı ve liderlerin sorumluluk alarak yürütmeye çalıştığı ittifak mücadelesinin bu süreçte büyük zarar gördüğünü ifade etti. Ekmen her ne kadar ittifaka dahil olmasa da bu söylemlerden ve yıkıcı süreçten DEM Parti ve seçmeninin de olumsuz etkilendiğini belirtti.  Ekmen, DEM Parti’nin 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kendi ifadeleriyle bir “kaybettirme stratejisini” benimsediğini fakat 2023 Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminde bunun başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti. Ekmen, Zafer Partisi ile yapılan gizli protokol üzerine DEM Parti tabanının rahatsız olduğunu ve bizim %10 oyumuza karşılık bizimle fotoğraf vermeye bile çekinenlerin milliyetçi partilere bir sürü taviz verdiğini dile getirdiklerini ifade etti. Tabanın parti genel merkezine karşı bu eleştirisine rağmen DEM Parti’nin tabanına yüzde yüz hükmettiğini söylemenin bir yanılsama olduğunu ifade eden Ekmen, aksine tabanın bu tavrının parti politikalarında bir değişim yarattığını söyledi. Netice itibariyle parti tabanının kaybettirme stratejisi yerine kendi kurumsal kimliğini güçlendirme, varlığını ortaya koyma ve siyasetin imkân vereceği görüşmelerle taleplerini masada konuşma yönünde bir tutum aldığını belirten Ekmen, bu tutum neticesinde DEM Parti Genel Merkezi’nin sıkıştırıldığını ve CHP ile aleni bir görüşme, fotoğraf verme ve işbirliği yapılacaksa beraber bir yola girebileceği yönünde karar alınmasını sağladığını ifade etti. Böyle bir anlaşma olamayınca da DEM Parti’nin başta üç büyükşehir olmak üzere kendi adaylarını ilan ettiğini söyleyen Ekmen, DEM Parti tabanının masada konuşulmayan ve kamuoyuna izah edilmeyen bir iş birliğini kabul etmediğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.