Jandarma bilgilendirdi

Jandarma bilgilendirdi

Gündem Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 14:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timlerince, Batman merkez ve ilçelerinde bulunan köy okullarında öğrenim gören öğrencilere ve okul servis sürücülerine yönelik “Trafik Bilgilendirme Seminerleri” ve “Okul Servis Aracı Denetim” faaliyetleri icra etti.

Seminerlerde ve denetimlerde emniyet kemeri kullanımının faydaları ve kullanılmaması durumunda yaşanacak olumsuz sonuçlar görsel olarak anlatıldı. Emniyet kemeri kullanımının kaza esnasında ölüm ve yaralanmaları yüzde 75 oranında azalttığına dikkat çekildi.

62 SÜRÜCÜYE CEZA

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması itibariyle Trafik Jandarması Timlerince 39 okulda, bin 786 öğrenciye, bisiklet kullanımı, karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken hususlar, emniyet kemerinin önemi, okul servis araçlarındaki hareket tarzları başta olmak üzere temel trafik konularında bilgilendirme seminerleri verildi.  Ayrıca Trafik Jandarması Timlerince, öğrencilerin güvenli seyahat etmeleri için 749 okul servis aracını denetlerken 62 sürücüye idari para cezası uygulandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.