‘Kalbini dinle, kalbini anla’

‘Kalbini dinle, kalbini anla’

Gündem Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 17:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajda, "Kalp ve damar hastalıkları küresel olarak bir numaralı ölüm sebebidir. Dünyada her üç kişiden biri kardiyovasküler hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir. Kalp ve damar hastalıklarının çoğu risk faktörleriyle mücadele edilerek engellenebilmektedir.  Dünya Sağlık Örgütü uygun yaşam tarzı değişiklikleri ve değiştirilebilir risk faktörlerinin kontrol altına alınması ile kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerin dörtte üçünden fazlasının önlenebileceğini bildirmektedir.”

‘SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİNDEN DESTEK ALIN’

Açıklamanın devamında “Risk değerlendirmesinde öncelikle yaş, cinsiyet, sigara kullanımı bilgileri alınmakta, kan basıncı ölçülerek ve total kolesterol değeri bakılarak 10 yıl içinde bazı kalp damar hastalıklarından ölüme ilişkin risk hesaplanmaktadır. Hesaplama sonrasında aile hekimi yaşam tarzı değişiklikleri konusunda danışmanlık vermekte, risk durumuna göre gerekli durumlarda sağlıklı hayat merkezlerinden destek alınmasını sağlamakta, daha ileri tetkik ve tedavi planı için ise uzman hekime yönlendirmektedir" ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.