27 araç hibe edildi

27 araç hibe edildi

Gündem Yayın: 26 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 26.12.2023 14:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne alınan araçlar törenle teslim edildi

Araçlar uyuşturucu ile mücadelede kullanılacak

Batman Belediyesince 18, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 4, Jandarma Genel Komutanlığınca da 5 araç olmak üzere toplam 27 Araç Valilik bahçesinde düzenlenen törenle İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

‘UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HERYERDE VERİLİYOR’

Törende bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, araçların güvenlik kuvvetlerimiz tarafından uyuşturucu İle mücadelede kullanılacağını ifade etti. Vali Canalp; “Türkiye, uyuşturucu ile mücadelede gerçekten de dünyaya örnek teşkil edecek müthiş bir mücadele veriyor. Dünyada uyuşturucu gittikçe yaygınlaşıyor. Özellikle sentetik uyuşturucular dünyanın her memleketinde bir yaygınlık gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz, öyle bir mücadele sergiliyoruz ki, şu anda Avrupa'daki 30 Avrupa ülkesindeki toplam yakalanan uyuşturucu miktarlarına yakın uyuşturucu Türkiye'de yakalanıyor. Türkiye, sadece transit yollarda değil, kentlerinde de, kasabalarında da köylerine de yılmak usanmak bilmeyen çok iyi bir mücadele veriyor. Bizler de Batman Belediyesi olarak hem polisimizin hem jandarmamızın yapmış olduğu bu mücadeleye bir destek verelim istedik. Bu çerçevede polisimiz için 9 adet aracı Batman Belediyesi olarak biz temin ettik ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz de 4 araç ilave etmek suretiyle toplamda 13 aracı polisimize, aynı şekilde Jandarmamıza 9 araç Batman Belediyesi olarak biz temin ettik, 5 aracı da Jandarma Genel Komutanlığımız temin etti. Dolayısıyla da toplam şu anda polisimize de jandarmamıza da uyuşturucu ile mücadelede etkin bir şekilde mücadele yapabilmeleri için 27 tane ilave araç vermiş olduk” dedi.

1.663 OPERASYON YAPILDI

Daha sonra ilimizde uyuşturucu İle mücadelede güvenlik birimlerinin yürütmüş olduğu çalışmalara değinen Val Canalp, “Sadece 2023 yılı içerisinde Batman'da yapmış olduğumuz mücadelenin büyüklüğünü sizlerle paylaşmak isterim. Uyuşturucuyla mücadelede polis ve jandarma olarak 1.663 operasyon yaptık. Batman'da 1.906 şüpheli yakaladık ve bunların içerisinden de 181’i tutuklandı. Yapmış olduğumuz 1663 operasyon neticesinde 470 kg Skant maddesi ele geçirdik. 40 kg metafetamin ele geçirdik. 79 kg esrar ele geçirdik. 2 bin 495 kök  dişi Hint Kenevirini ele geçirdik ve aynı şekilde emniyetimizin de jandarmamızın da yapmış olduğu belli programlar çerçevesinde 62 bin vatandaşımızla da uyuşturucuyla mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyeti yaptık. Özellikle bunda gençlerimiz ve çocuklarımız öncelikli olmak üzere Devlet olarak da yapmış olduğumuz mücadeleyi yılmadan usanmadan devam ettireceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.