Güneş enerjisiyle ilk kez sulama yapılacak

Güneş enerjisiyle ilk kez sulama yapılacak

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.07.2023 13:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Takip EtGoogle News

Kozluk İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, Güneş Enerjisi Tarımsal Sulama Projesini ziyaret etti.

Kaymakam Güngör, Kahveci Tepeüstü mevkiinde Kaymakamlık koordinasyonunda GAP idaresi destekleri ile yapılmış olan güneş enerjisi sulama projesini inceledi. Güneş enerjisi projesi ile ilgili yetkililerden bilgi alan Kaymakam Güngör, konu ile ilgili şunları aktardı. GAP idaresi destekleri ve %20 oranında çiftçi katkısı ile kurulan güneş panelleriyle bölgede güneş enerjisi ile ilk defa tarımsal sulama yapılacağını belirtti.

300 DEKAR ALAN DAMLA SİSTEMİ İLE SULANACAK

Kaymakam Güngör “300 dekar alanı sulayacak ve 52 kw kapasiteye sahip güneş paneli sistemi, 21 çiftçi sulu tarıma geçmesine olanak sağlayacaktır. İnşallah bu projemiz diğer çiftçilerimize de örnek olacak. Enerji maliyetlerini düşürecektir. Bu örnek ve güzel projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.