Mereto turizme kazandırılacak

Mereto turizme kazandırılacak

Gündem Yayın: 05 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.07.2023 15:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 2 bin 973 rakımlı Mereto Dağına tırmandı. Vali Canalp, 1 saat süren nefes kesen tırmanışıyla Mereto Dağı zirvesine ulaştı.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Sason’a giden Vali Canalp, önce tekstil atölyesi alanını inceledi, ardından Sevek mesire alanında incelemelerde bulundu. Vali Canalp, Sason’da bulunan ve ilçe dışından yoğun ziyaretçisi bulunan Sevek mesire alanı ile ilçe merkezi arasında bulunan 1 kilometrelik bozuk yolun Valiliğin destekleriyle yapılacağını belirtti. Vali Canalp, daha sonra beraberinde Sason Kaymakamı Murat Mete, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve Kültür Turizm İl Müdürü M. İhsan Aslanlı ile birlikte 2 bin 973 rakımlı Mereto dağının zirvesine tırmandı.

MERETO DAĞI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILACAK

1 saat süren tırmanışın ardından Mereto Dağı zirvesine çıkan Vali Canalp, Mereto dağının turizme kazandırılması için zirvede bulunan Ermeni kilisesinin restorasyonu, yayla şenliklerinin yapılabileceği alan oluşturulması ve Mereto dağına sağlıklı ulaşım için yol yapılması konularında ilgililere talimat verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.