BATMAN BAROSU'NDAN BİREYSEL SİLAHLANMAYA HAYIR ÇAĞRISI

 

 

 

 BASIN AÇIKLAMASI ATATÜRK PARKI ÖNÜNDE YAPILDI

Batman Barosu avukatlarının geniş katılımıyla Atatürk Parkı önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı A. Hamit Çakan, kentte yaşanan şiddet olaylarının ciddiyetini vurguladı.

 

SON BİR HAFTADA İKİ AYRI OLAYLARDA CAN KAYBI

Başkan Çakan, son dönemde yaşanan vahim olaylara değindi:

13 Kasım: İki taraf arasında çıkan silahlı kavgada 1 yurttaş hayatını kaybetti.9 Kasım: Başka bir silahlı kavgada ise aynı aileden iki kişi yaşamını yitirdi.Başkan Çakan, bu olayların kentteki bireysel silahlanma tehlikesinin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

BİREYSEL SİLAHLANMA KAMU DÜZENİ İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT

Baro Başkanı A. Hamit Çakan, bireysel silahlanmadaki artışın "halkın güvenliği ve kamu düzeni açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu" vurguladı.

 

"Yapılan adli tahkikatlar incelendiğinde bireysel silahlanmaya konu silahların nerdeyse tamamının kayıt dışı ve yasadışı olduğu tespit edilmektedir."