Batman’da 59 Milyon TL'lik uyuşmazlık

2024 yılında Tüketici Hakem Heyeti’ne toplam 7.759 başvuru yapıldı. Bu başvurularla ilgili olarak 8.501 karar alındı. Yapılan başvuruların %45’i tekstil ve giyim ürünleri, %30’u elektronik eşya, %10’u abonelik sözleşmeleri.

7.759 BAŞVURU YAPILDI, 8.501 KARAR ALINDI

Başvurular sonucunda toplamda 59 milyon 59 bin 588 TL’lik uyuşmazlık, yargıya taşınmadan çözüme kavuşturuldu. Alınan kararların: %47,32’si tüketici lehine, %50,42’si tüketici aleyhine sonuçlanırken, 199 başvuru görevsizlik nedeniyle sonuçlanmadı. Başvuruların %68’i elden, %32’si e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) aracılığıyla gerçekleştirildi.

TÜKETİCİLER İÇİN HIZLI VE ETKİN ÇÖZÜM

Türkiye genelinde başvuruların karara bağlanma süresi ortalama 92 gün olarak gerçekleşirken, ilimizde bu süre 30 güne düşürüldü. Paylaşılan veriler, ilimizde Tüketici Hakem Heyeti’nin uyuşmazlıkların çözümünde hızlı ve etkin bir yaklaşım sergilediğini ortaya koydu. Yetkililer, vatandaşların haklarını korumak adına başvurularını çekinmeden yapmaları çağrısında bulundu.