STAR BATMAN SEYHAT FİRMASI YETKİLİLERİNDEN ÖTV VE ARTAN MALİYETLER HAKKINDA ÇAĞRI YAPTI

 

 

 

GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIMIN ADRESİ: STAR BATMAN

Son model 22 araç filosu, deneyimli şoför kadrosu ve kaliteli hizmet anlayışıyla dikkat çeken Star Batman, yolcu memnuniyetini ön planda tutarak şehirlerarası ulaşımda hem konforu hem de güvenliği bir arada sunmayı hedefliyor. Firma, bölgedeki ulaşım tercihlerinde ilk sıralarda yer almayı amaçlıyor ve Batman halkına kaliteli ve güvenilir bir ulaşım hizmeti sunuyor.

 

“ÖTV UYGULAMASI VE ARTAN GİDERLER BELİMİZİ BÜKÜYOR”

Star Batman yetkilileri, özellikle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasına dikkat çekiyor. Uçak ÖTV'si sadece yüzde bir iken, kendilerine ise yüzde 20 uygulandığını belirterek uçağa uygulanan (ÖTV) vergisinin aynı şekilde kendilerine de uygulanmasını yetkililerden talep ediyorlar.

  

 

Ayrıca Artan mazot fiyatları ve sektördeki rekabetin de eklenmesiyle her geçen gün zarar ettiklerini belirten firma yetkilileri, bu haksızlığa ve yüksek maliyetlere karşı yetkililerden destek istedi: “Bir otobüs  26 milyon lira Yazın ve bayramlarda yolcumuz oluyor, kışın çok az yolcuyla gidiyoruz. Çoğu vatandaş kendisi uçakla seyahat ediyor, eşyalarını ise bizimle gönderiyor. Bu haksızlık değil mi?"

 

 YÜKSEK İŞLETME MALİYETLERİ FİRMALARI KAPANMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA BIRAKIYOR

Firma yetkilileri, otobüs işletmeciliğinin maliyetleri oldukça yüksek ve sürdürülebilir olmaktan her geçen gün uzaklaşıyor: Yakıt Gideri: Sadece bir otobüsün gidiş-gelişte yaklaşık 900 litre mazot yaktığı belirtildi.

 

Otoyol ve Otogar Ücretleri: Yolda HGS (Otoyol Geçiş Ücreti) için 5 bin lira, otogara her girişte ise 5 bin lira gibi ciddi maliyetler oluşuyor. Örneğin, İstanbul'a gidiş-geliş bir seferin maliyeti 70 bin lirayı buluyor.

 

Periyodik Giderler: Bir otobüsün yıllık lastik değişim gideri yaklaşık 300 bin liraya ulaşıyor. Kasko ve sigorta giderleri ise yıllık 600 bin liraya mal oluyor. Ayrıca her 50 bin KM'de yağ değişim gideri bulunuyor.

BİN KİŞİLİK AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI TEHLİKEDE

Star Batman yetkilileri, sadece kendi firmalarında çalışan personelin aileleriyle birlikte düşünüldüğünde bin kişinin bu işten ekmek yediğini vurguladı. Maliyetlerin bu şekilde artmaya devam etmesi durumunda, birçok otobüs firmasının kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirterek yetkililere acil destek çağrısı yaptı diyorlar.