ZAHİRECİLER PAZARI 113 MİLYON 251 BİN TL İHALE İLE SONUÇLANDI

 

 

 

3 FİRMA KATILDI, EN YÜKSEK TEKLİF KOOPERATİF BAŞKANINDAN

 

Üç firmanın katıldığı yenileme ihalesinde, Sınırlı Sorumlu Batman Zahireciler ve Hububatçılar Gayrimenkul İşletme Kooperatifi Başkanı Halil Ay, 113 milyon 251 bin TL bedelle en yüksek teklifi sunarak ihaleyi kazanan taraf oldu.

 

Daha önce rekabet koşullarının sağlanmadığı gerekçesiyle iptal edilen satış ihalesinin ardından, Zahireciler ve hububatçı esnafının hak sahibi olduğu alana yönelik kararlılığı Kooperatif Başkanı Halil Ay'ın rekor teklifiyle  hız kazanırken  Batman Valisi ve Belediye başkan vekili Ekrem Canal’ın imzasıyla ihale resmiyet kazanacağı öğrenildi.

 

Pazarda faaliyet gösteren esnafın uzun süredir mülkiyetini talep ettiği alan, böylece Kooperatif aracılığıyla esnafın kontrolüne geçmiş oldu.