Batman Belediyesi'nden öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Batman Belediyesi'nden öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

Sağlık Yayın: 10 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 10.03.2024 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi, Öğrencilere Yönelik Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimleri İle Farkındalık Yaratıyor

Batman Belediyesi, sağlıklı yaşamın önemini vurgulamak amacıyla merkez ve köy okullarında eğitim veren bir programı başarıyla sürdürüyor. Bu program kapsamında, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kent merkezindeki okulların yanı sıra merkeze bağlı köy okullarında okuyan öğrencilere sağlıklı beslenme, kahvaltının önemi ve özellikle ağız ve diş sağlığı üzerine temel bilgiler sunuluyor.

ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME ANLATTILAR

Sağlık İşleri Müdürü Dr. Tahir Yarba, bu eğitimlerin öneminin altını çizerek, sağlıklı bireylerin yetişmesinde ağız ve diş bakımının kritik bir rol oynadığını vurguladı. Dr. Yarba, belediyenin sadece eğitimle kalmayıp öğrencilere pratiğe dökülebilecek araçlar da sağladığını, her birine diş fırçası ve diş macunu dağıttıklarını ifade etti. Bu yaklaşımın, çocukların sağlık alışkanlıklarını erken yaşta kazanmalarına yardımcı olmayı amaçladığını belirtti. Batman Belediyesi tarafından sunulan sağlık hizmetleri sadece eğitimle sınırlı kalmayıp, 60.000'den fazla vatandaşa diş tedavisi, hasta nakil, fizyoterapi, diyetisyenlik, gebe bilgilendirme, acil müşahede ve laboratuvar hizmetleri gibi geniş bir yelpazede ücretsiz hizmetler sunulmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.