“Ek bütçe iki ayda buhar olacak”

“Ek bütçe iki ayda buhar olacak”

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 15:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Takip EtGoogle News

Memur maaşlarını içeren torba yasa teklifinin TBMM Genel Kuruluna getirilmesinin ardından tepkilerde beraberinde geldi. Batman Emek ve Demokrasi Platformu düzenledikleri basın açıklamasıyla torba yasayı eleştirdi.

Atatürk Parkında düzenlenen basın açıklama metnini Batman Emek ve Demokrasi Platformu adına KESK Batman Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Deniz Topkan okudu. Topkan, “Yaşanan gerçek altı aylık enflasyonun yüzde 50’yi aştığı koşullarda 2,5 milyon kamu emekçisi başta olmak üzere tüm emeklilerin maaşlarında sadece yüzde 25 oranında bir artış yapılacaktır. 8 bin 77 TL tutarındaki seyyanen artış ise TÜİK sahte enflasyon rakamları açıklamaya devam ettikçe, adaletsiz gelir vergisi dilimleri sürdükçe, ek bütçenin tüm yükü yine bizlere yıkıldıkça bir iki ay içinde buharlaşacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.