TİRYAKİ,”EŞBAŞKANLIK BİZİM İÇİN MOR ÇİZGİDİR,”

DEM partisi Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, toplantıda basına yaptığı açıklamada ,”Eşbaşkanlık bizim için mor çizgidir ve asla taviz vermeyeceğimiz bir çizgidir,” dedi.

Yayın: 16 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 16.03.2024 18:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

 

 

Batman Hasankeyf Otel'de yapılan toplantıya Batman DEM Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Tekik, Batman Belediyesi Eş Başkan adayı Gülistan Sönük, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI OLAN BİR KESİM VAR”

Toplantıda konuşan Tiryaki, "Bu parti sükunetle bu süreci çözmeye çalıştı. Biz bizim dışımızda gerçekleşen bu tartışmaların bir parçası olmak istemedik. Batman gibi nüfusu 500 bin olan bir kentte ve o kentin en iddialı siyasi partisinin, belediyeyi kazanması neredeyse yüzde yüz olarak bakılan bir siyasi partinin adayını değiştirmesinin haber değeri var. Bunun tartışılması bizim açımızdan anlamsız bir tartışma değil. Asıl sorunumuz Eş başkanlık sistemine karşı olan bir kesim var. Yoksa parti içerisinde herhangi bir tartışmanın olmadığını herkes biliyor. Şimdi diğer siyasi partiler, bu kentte herhangi bir kazanma umutları olmadıkları için bunun üzerinden nemalanmaya çalıştılar,” dedi.

“SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM YAPANLARIN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ BUNDAN NEMALANMAYA ÇALIŞMALARDIR”

 

Konuşmasının devamında Tiryaki,” Acaba DEM Parti bir iç tartışma yaşarsa oyları düşer mi? Bu bundan yararlanabilir miyiz, biz bunun üzerinden oylarımızı artırabilir miyiz diye bir hesap içerisine girdiler. Sosyal medyada paylaşım yapanların önemli bir bölümü bundan nemalanmaya çalışmalardır, yoksa biz kendi içerimizde tartışmaya hazırız. Eşbaşkanlık bizim için mor çizgidir. Asla taviz vermeyeceğimiz bir çizgidir. Kadınların Özgürlük mücadelesine karşı olanlar, kadınların gerçekten yaşamın içerisinde eşit olmasına karşı olanlar bunu değil de bizim Eşbaşkanlık sistemimizi tartışıyorlar" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.