Hasankeyf İncirli Köyü meclis gündeminde

Hasankeyf İncirli Köyü meclis gündeminde

Siyaset Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 14:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Hasankeyf ilçesine bağlı tarihi İncirli Köy Merkezinin Ilısu Barajından etkilenmemesine rağmen şahsi mülke taşınmasını ve kamu kaynaklarının bu yeni köy merkezine aktarılmasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

Milletvekili Tiryaki, DSİ 16. Bölge Müdürlüğü raporlarında yapılan inceleme sonucunda; İncirli Köyü Camii Ilısu Barajı ve HES Projesi Göl alanından etkilenmediği yönünde görüş bildirildiğini söyledi. Hasankeyf kadar kadim bir tarihe sahip olan İncirli Köyü merkezinin, muhtar ve korucu olan kardeşine ait şahsi mülke taşındığı ve yapılması gereken mutat kamu hizmetlerinin söz konusu kişilerin şahsi taşınmazlarına aktarıldığını ileri süren Milletvekili Tiryaki, hazırladığı sorunu önergesiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.