Şampiyonayla Hasankeyf 14 bin kişiyi ağırladı

Şampiyonayla Hasankeyf 14 bin kişiyi ağırladı

Gündem Yayın: 13 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 13.11.2023 14:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi Hasankeyf’te Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Batman ve çevre illerden gelen 14 bin kişinin izlediği finaller, 8 farklı kategoride gerçekleştirildi ve birbirinden yetenekli 32 sporcu yarıştı.

Türkiye Sujeti Yarışları'nda Pro Stock1 kategorisinde Furkan Yılmaz birinci olurken, Flyboard Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu ise yine Furkan Yılmaz oldu. Jetsurf kategorisinde ise birinciliği Murat Yorgancılar kazandı. Törene; Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, Batman merkez ve çevre illerden gelen binlerce kişi katıldı.

‘EKSTREM SPORLARIN TÜRKİYE'DEKİ YARIŞLARINI HASANKEYF'TE YAPACAĞIZ’

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde bir selamlama konuşması yapan Vali Canalp, “Bugün burada üç branşta Türkiye şampiyonası finallerini yaptık. Önümüzdeki mart ayında da yine Hasankeyf’te su sporlarında ekstrem sporların yarışlarını düzenleyeceğiz.  Hasankeyf'te bir su sporları merkezi inşa edeceğiz. Bunun için de İl Özel İdaresi üzerinden projenin ihalesini yaptı, şu anda özel bir firma proje üzerinde çalışıyor. Bu proje, Hasankeyf Su Sporları Merkezi projesidir. Bu proje tamamlandığında Türkiye’de yapılan su sporlarının bütün yarışları Hasankeyf’te de yapılmaya başlanacak. Biz, Hasankeyf’i Türkiye’de su sporları merkezi konumunda olan bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu.  Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.