'Gün Doğmadan' Tiyatrosuna büyük ilgi

'Gün Doğmadan' Tiyatrosuna büyük ilgi

Gündem Yayın: 06 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 06.02.2024 15:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Batman Belediyesi'nin sponsorluğunda ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman organizasyonu ile Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘Gün Doğmadan’ adlı tek perdelik tiyatro oyununa Batmanlılar büyük ilgi gösterdi.

Fikir adamı Yusuf Kaplan’ın danışmanlık yaptığı, MTO tiyatro ekibinin tek perdede oynadığı Mescidi Aksa-KUDÜS konulu tiyatro gösterisi ücretsiz olarak sahnelendi. Özellikle aileler çocukları ile beraber bu güzel ve anlamlı etkinliğe büyük ilgi gösterdiler.

FİLİSTİN HALKININ UĞRADIĞI ZULÜM TİYATRO OYUNUYLA ANLATILDI

Medeniyet Tasavvuru Okulu tarafından sahnelenen dram-komedi tiyatro oyunu öncesi konuşma yapan Danışman Yusuf Kaplan, Filistin’de bulunan kardeşlerimizin zor durumda olduğunu, kardeşlerimizin sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Program sonrası açıklamalarda bulunan TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu: “Dünya gündeminde mazlum Filistin halkının uğradığı zulmü tiyatro gözüyle halkımıza ve çocuklarımıza anlatmaya çalıştık. Özellikle aile ve çocukların büyük ilgi göstermesi ve programda memnun ayrılmaları yaptığımız çalışmanın önemini gözler önüne seriyor. İnşallah bundan sonrada bu ve buna benzer verimli organizasyonlarımız inşallah devam edecektir.” Tiyatro oyununu izlemeye Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. ‘Gün Doğmadan’ adlı eserde “Seni Yok Sayacaklar Sen Daha Çok Var Olacaksın” temasıyla tek perde halindeki tiyatro oyununun ardından yapılan dua ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.