Batman’da su tasarrufu seferberliği

Gündem 19.05.2025 - 15:33, Güncelleme: 19.05.2025 - 15:33 1042 kez okundu.
 

Batman’da su tasarrufu seferberliği

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ülke genelinde başlatılan büyük bir dönüşüm hareketine katıldı.
Proje ile 81 ilde 1 milyon öğretmen ve 20 milyon öğrenciye su tasarrufu bilinci kazandırılması hedefleniyor. “Bir damla suyla başlayan bilinç, bir milletin geleceğini değiştirir” anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında, okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm eğitim kademelerini kapsayan özel eğitim setleri hazırlandı. Bu setlerle öğrencilere suyun önemi ve bilinçli kullanımı konusunda kapsamlı bir eğitim verilmesi amaçlanıyor. ÖZEL EĞİTİM SETLERİ HAZIRLANDI Proje çerçevesinde ayrıca "Su Gönüllüsü" gençler yetiştirilerek, suyun sürdürülebilir kullanımı konusunda toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Batman’daki okullarda da uygulamaya alınan eğitim programıyla, öğrenciler hem teorik bilgiye sahip olacak hem de günlük hayatlarında suyu daha bilinçli kullanma alışkanlığı kazanacak. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu projenin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ülke genelinde başlatılan büyük bir dönüşüm hareketine katıldı.

Proje ile 81 ilde 1 milyon öğretmen ve 20 milyon öğrenciye su tasarrufu bilinci kazandırılması hedefleniyor. “Bir damla suyla başlayan bilinç, bir milletin geleceğini değiştirir” anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında, okul öncesinden lise düzeyine kadar tüm eğitim kademelerini kapsayan özel eğitim setleri hazırlandı. Bu setlerle öğrencilere suyun önemi ve bilinçli kullanımı konusunda kapsamlı bir eğitim verilmesi amaçlanıyor.

ÖZEL EĞİTİM SETLERİ HAZIRLANDI

Proje çerçevesinde ayrıca "Su Gönüllüsü" gençler yetiştirilerek, suyun sürdürülebilir kullanımı konusunda toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Batman’daki okullarda da uygulamaya alınan eğitim programıyla, öğrenciler hem teorik bilgiye sahip olacak hem de günlük hayatlarında suyu daha bilinçli kullanma alışkanlığı kazanacak. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu projenin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.