BATMAN’DA ANNE KARNINDAKİ 7 AYLIK BEBEĞE BAŞARILI KAN NAKLİ

Sağlık 28.05.2025 - 14:39, Güncelleme: 28.05.2025 - 14:39 1109 kez okundu.
 

BATMAN’DA ANNE KARNINDAKİ 7 AYLIK BEBEĞE BAŞARILI KAN NAKLİ

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.
  Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine rutin gebelik kontrolü için gelen 29 yaşındaki Birgül Bilgehan’ın bebeğine anemi teşhisi konuldu.Bir önceki gebeliğini de kansızlık nedeniyle kaybeden Bilgehan’ın bebeği için Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Babaoğlu, kan nakli yapılmasına karar verdi.   Uygun tıbbi protokol çerçevesinde, anne karnındaki bebeğe anne kordonundan kan nakli uygulandı.Operasyonu gerçekleştiren Dr. Babaoğlu, anne karnındaki bebeğe kan nakli yapılmasının Türkiye’de çok az merkezde gerçekleştirildiğini söyledi.Daha önce farklı şehirlerde de bu ameliyatı yaptığını anlatan Babaoğlu, şöyle konuştu: “30. haftada yapılan detaylı doppler muayenelerinde bebekteki anemi şüphesi artmış ve beyin içerisindeki doppler değerleri yükselmiştir. Aile ile görüşülerek, anestezi altında ultrason eşliğinde bebeğin kordonundan kan örneği alınmış ve laboratuvar testleri anemiyi doğrulamıştır. Uygun protokolle kan transfüzyonu yapılmış ve işlem sonrasında anne ile bebeğin sağlık durumları iyi durumdadır.”Bebeğin babası Rıza Bilgehan ise iki hafta önce yapılan rutin kontrollerde bebekte kansızlık tespit edilmesi üzerine ameliyat yapıldığını aktardı. Yaptığı operasyon dolayısıyla Dr. Babaoğlu’na teşekkür eden baba Bilgehan, “Gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra anne karnındaki bebeğe kan nakli yapılmasına karar verildi ve işlem başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.'' dedi
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.

 

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine rutin gebelik kontrolü için gelen 29 yaşındaki Birgül Bilgehan’ın bebeğine anemi teşhisi konuldu.Bir önceki gebeliğini de kansızlık nedeniyle kaybeden Bilgehan’ın bebeği için Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Babaoğlu, kan nakli yapılmasına karar verdi.

 

Uygun tıbbi protokol çerçevesinde, anne karnındaki bebeğe anne kordonundan kan nakli uygulandı.Operasyonu gerçekleştiren Dr. Babaoğlu, anne karnındaki bebeğe kan nakli yapılmasının Türkiye’de çok az merkezde gerçekleştirildiğini söyledi.Daha önce farklı şehirlerde de bu ameliyatı yaptığını anlatan Babaoğlu, şöyle konuştu: “30. haftada yapılan detaylı doppler muayenelerinde bebekteki anemi şüphesi artmış ve beyin içerisindeki doppler değerleri yükselmiştir. Aile ile görüşülerek, anestezi altında ultrason eşliğinde bebeğin kordonundan kan örneği alınmış ve laboratuvar testleri anemiyi doğrulamıştır. Uygun protokolle kan transfüzyonu yapılmış ve işlem sonrasında anne ile bebeğin sağlık durumları iyi durumdadır.”Bebeğin babası Rıza Bilgehan ise iki hafta önce yapılan rutin kontrollerde bebekte kansızlık tespit edilmesi üzerine ameliyat yapıldığını aktardı.

Yaptığı operasyon dolayısıyla Dr. Babaoğlu’na teşekkür eden baba Bilgehan, “Gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra anne karnındaki bebeğe kan nakli yapılmasına karar verildi ve işlem başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.'' dedi

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.