BATMANLI ÖĞRENCİLERDEN TÜBİTAK FİNALLERİNDE GURURLANDIRAN BAŞARI

Eğitim 31.05.2025 - 15:05, Güncelleme: 31.05.2025 - 15:05 1099 kez okundu.
 

BATMANLI ÖĞRENCİLERDEN TÜBİTAK FİNALLERİNDE GURURLANDIRAN BAŞARI

TÜBİTAK’ın bu yıl 56’ncısını düzenlediği 2204-A Lise ve 19’uncusunu gerçekleştirdiği 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Türkiye Finalleri’nde Batmanlı öğrenciler büyük başarılara imza attı.
        Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi, yazılım alanında Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde ederken, coğrafya alanında da teşvik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler Eyüp Bilir, Emre Aygün ve Sinan Güneş, danışman öğretmen Emre Arslan rehberliğinde geliştirdikleri projeyle jüriden tam not aldı.   Aynı yarışmada Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi, değerler eğitimi kategorisinde Türkiye ikinciliği kazanarak Batman’ın adını başarıyla duyurdu.   Ortaokullar kategorisinde ise Gültepe Ortaokulu, hazırladığı projeyle teşvik ödülü alarak dikkat çeken okullar arasında yerini aldı.   Türkiye finallerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen görkemli törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından takdim edildi.   Başarılarıyla Batman’a büyük gurur yaşatan öğrenci ve öğretmenler tebrik edilirken, eğitim camiası bu önemli derecelerin gelecekteki bilimsel çalışmalar için ilham kaynağı olmasını temenni edildi.
TÜBİTAK’ın bu yıl 56’ncısını düzenlediği 2204-A Lise ve 19’uncusunu gerçekleştirdiği 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Türkiye Finalleri’nde Batmanlı öğrenciler büyük başarılara imza attı.

 

 

 

 

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi, yazılım alanında Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde ederken, coğrafya alanında da teşvik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler Eyüp Bilir, Emre Aygün ve Sinan Güneş, danışman öğretmen Emre Arslan rehberliğinde geliştirdikleri projeyle jüriden tam not aldı.

 

Aynı yarışmada Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi, değerler eğitimi kategorisinde Türkiye ikinciliği kazanarak Batman’ın adını başarıyla duyurdu.

 

Ortaokullar kategorisinde ise Gültepe Ortaokulu, hazırladığı projeyle teşvik ödülü alarak dikkat çeken okullar arasında yerini aldı.

 

Türkiye finallerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen görkemli törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından takdim edildi.

 

Başarılarıyla Batman’a büyük gurur yaşatan öğrenci ve öğretmenler tebrik edilirken, eğitim camiası bu önemli derecelerin gelecekteki bilimsel çalışmalar için ilham kaynağı olmasını temenni edildi.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.