FAKİRİN UMUDU ‘İKİNCİ EL’DE

FAKİRİN UMUDU ‘İKİNCİ EL’DE

Ekonomi Yayın: 14 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 14.06.2023 15:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ekonomik krizin derinden etkilediği halk, giyim için artık mağaza yerine ikince el elbise satan yerlere yöneldi. Batman’da mağazalarda fiyatların yaktığı eller artık ikinci el tezgâhlarında kışlık kıyafet seçiyor.

Yoksulluk ve açlık sınırının arttığı kentte temel giyim ürünlerindeki fahiş fiyat artışları da dikkat çekiyor. Alım gücünün hızla düşmesi ve mağazalardaki fiyatların yüksekliği nedeniyle vatandaşlar, kıyafet alabilmek için ikinci el ürünlere yöneldi. 80’li ve 90’lı yılların dahi ekonomik anlamda bu kadar zor geçmediğini belirten vatandaşlar, ikinci el giyimle bu zor günleri atlatmaya çalışıyor.

“SON YILLARIN EN YOĞUN DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ”

Yıllardır Gök taksi civarında ikinci el eşya satan 68 yaşında Mahmut Elçiboğa, son yılların en yoğun dönemini yaşadıklarını söyledi. Elçiboğa, “ekonomik krizden dolayı alım gücü yerle bir olan halk artık mağazalardan yeni ürün alamaz duruma geldi. Hal böyle olunca da halk artık ikinci el kıyafete yönelmiş durumda. Bundan dolayı son yılların en yoğun dönemini yaşıyoruz. İşyerimizde bulunan bütün elbiseler ikinci eldir. Pantolon, ceket, gömlek ve ikinci el kıyafetlerin tanesini 10, 20 ve 50 lira arasında satıyoruz. Evdeki dolaplardan tezgâhlarımıza getirilen kıyafetleri daha çok dar gelirli aileler alıyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.