“Yargı çözüm üretme mercidir”

“Yargı çözüm üretme mercidir”

Gündem Yayın: 10 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2023 13:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

10 Aralık İnsan Hakları Günü münasebetiyle Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Atatürk Parkı Yılmaz Güney Sergi Alanında yapılan basın açıklamasına  Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Rostem Siyahtaş ve avukatlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Rostem Siyahtaş, "2015 yılının 28 Kasım’ında Diyarbakır ile özdeşlemiş Dört Ayaklı Minare önünde karanlıkta bırakılmaya çalışılan bir suikast  sonucu katledilen değerli hukuk insanı,insan hakları savunucusu, meslek rehberimiz Av.Tahir Elçi’yi,İnsan Hakları Merkezi’mizin ismini aldığı ve yine insani yardım amacıyla olay yerine giderken bir patlama sonucu kaybettiğimiz başkanımız Av.Sedat Özevin'i, Av.Zekeriya Aydın’ı ve isimlerini sayamadığımız  tüm hak savunucularını saygıyla,minnetle  ve özlemle anıyoruz. Yargı çözüm üretme mercidir. Sorun üretme merci değildir. Ülkede adalete ve yargı kararlarına yönelik güveninin neredeyse diplere vurduğu bu dönemde toplumun gözünde yargının imajını daha da zedeleyecek, toplumda yargıya yönelik güvensizlik duygusunu besleyecek eylem ve söylemlerden kaçınılması gerekmektedir. Bu sebeplerle ivedilikle Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının uygulanası çağrısında bulunuyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.