Şehmus Ustabaşı
Köşe Yazarı
Şehmus Ustabaşı
 

İLİN YÖNETİCİLERİ BASINA NE KADAR DEĞER VERİYOR

    Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları; Bugünkü köşe yazımda, yazın sahanın tozuna, kışın soğuğuna ve yağmuruna aldırış etmeden, gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin halkın doğru haber alabilmesi için emek veren gazetecilere değinmek istiyorum. Onlar, toplumun bilgiye ulaşma hakkını sağlamak için fedakarca çalışan gerçek emektarlar.   Şu bir gerçek ki, basının değeri 20 yıl öncesine kadar bambaşkaydı. Basına hem değer verilir hem de saygı gösterilirdi. Toplumun gözünde gazeteciler, doğru bilginin aktarıcısı, halkın sesiydi. Fakat günümüzde maalesef basın, eski değerini kaybetmiş durumda. Bunun sebebi, ya toplum olarak basına olan ilgimizi ve saygımızı yitirmemiz ya da değişen sistem ve özellikle yaygınlaşan sosyal medya mecraları olabilir. Ayrıca, bazı yayınların gereksiz veya tekrar eden haberleri gazete sayfalarında yayınlaması da bu değer kaybında önemli bir etken olmuş olabilir. Her geçen gün gelişen teknoloji, ne yazık ki basın emekçilerini de olumsuz etkiliyor.   Bundan 40 yıl önce gazeteler, matbaanın dizgi bölümünde harflerin tek tek dizilmesiyle, saatler süren büyük bir emek sonucu hazırlanırdı. O zahmetli süreç günümüzde ortadan kalktı. O dönemdeki gerçek gazetecilik ruhu ve emeği ise artık yok denecek kadar azaldı. Bilgiye ulaşımın hızlandığı, "anlık haber" beklentisinin arttığı bu dönemde, derinlemesine araştırmanın ve haberin özüne inmenin zorlaştığı bir gerçek.   En kötüsü ise, basına ve basın emekçilerine gösterilen saygının tamamen kaybolması. Ne ilin yöneticileri, ne siyasetçiler, ne de kamu kurumları basın çalışanlarına hak ettikleri değeri veriyor. Bizler, gecemizi gündüzümüze katıp haber peşinde koşarken, bu ili yönetenler tarafından en ufak bir değer bile görmüyoruz. Selam verdiğimizde dahi yüzümüze doğru düzgün bakılmadan karşılık veriliyor. Kısacası, gece gündüz demeden emek veren biz gazetecilere gereken değer maalesef verilmiyor. Ancak unutulmasın ki, ilin yöneticileri önemli projeler yapsa da, onların halka sesini duyurabildiği en önemli araçlardan biri biz gazetecileriz.   Basın, aslında kamu kurumları ile halk arasında köprü vazifesi görür. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki ne köprü kaldı ne de ortada bir yol. Bu durum, en çok da benim ve benim gibi gerçek gazetecilik yapan meslektaşlarımın omuzlarına biniyor.   Yine de halkın bize verdiği değer, bizler için çok kıymetli. Biz, halkın gözü kulağı olmaya devam edeceğiz ve kamuoyunu doğru bilgilendirme misyonumuzu sürdüreceğiz. Hoşça kalın.
Ekleme Tarihi: 29 June 2025 - Sunday
Şehmus Ustabaşı

İLİN YÖNETİCİLERİ BASINA NE KADAR DEĞER VERİYOR

 

 

Merhaba değerli Batman Olay Gazetesi okurları; Bugünkü köşe yazımda, yazın sahanın tozuna, kışın soğuğuna ve yağmuruna aldırış etmeden, gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin halkın doğru haber alabilmesi için emek veren gazetecilere değinmek istiyorum. Onlar, toplumun bilgiye ulaşma hakkını sağlamak için fedakarca çalışan gerçek emektarlar.

 

Şu bir gerçek ki, basının değeri 20 yıl öncesine kadar bambaşkaydı. Basına hem değer verilir hem de saygı gösterilirdi. Toplumun gözünde gazeteciler, doğru bilginin aktarıcısı, halkın sesiydi. Fakat günümüzde maalesef basın, eski değerini kaybetmiş durumda. Bunun sebebi, ya toplum olarak basına olan ilgimizi ve saygımızı yitirmemiz ya da değişen sistem ve özellikle yaygınlaşan sosyal medya mecraları olabilir. Ayrıca, bazı yayınların gereksiz veya tekrar eden haberleri gazete sayfalarında yayınlaması da bu değer kaybında önemli bir etken olmuş olabilir. Her geçen gün gelişen teknoloji, ne yazık ki basın emekçilerini de olumsuz etkiliyor.

 

Bundan 40 yıl önce gazeteler, matbaanın dizgi bölümünde harflerin tek tek dizilmesiyle, saatler süren büyük bir emek sonucu hazırlanırdı. O zahmetli süreç günümüzde ortadan kalktı. O dönemdeki gerçek gazetecilik ruhu ve emeği ise artık yok denecek kadar azaldı. Bilgiye ulaşımın hızlandığı, "anlık haber" beklentisinin arttığı bu dönemde, derinlemesine araştırmanın ve haberin özüne inmenin zorlaştığı bir gerçek.

 

En kötüsü ise, basına ve basın emekçilerine gösterilen saygının tamamen kaybolması. Ne ilin yöneticileri, ne siyasetçiler, ne de kamu kurumları basın çalışanlarına hak ettikleri değeri veriyor. Bizler, gecemizi gündüzümüze katıp haber peşinde koşarken, bu ili yönetenler tarafından en ufak bir değer bile görmüyoruz. Selam verdiğimizde dahi yüzümüze doğru düzgün bakılmadan karşılık veriliyor. Kısacası, gece gündüz demeden emek veren biz gazetecilere gereken değer maalesef verilmiyor. Ancak unutulmasın ki, ilin yöneticileri önemli projeler yapsa da, onların halka sesini duyurabildiği en önemli araçlardan biri biz gazetecileriz.

 

Basın, aslında kamu kurumları ile halk arasında köprü vazifesi görür. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki ne köprü kaldı ne de ortada bir yol. Bu durum, en çok da benim ve benim gibi gerçek gazetecilik yapan meslektaşlarımın omuzlarına biniyor.

 

Yine de halkın bize verdiği değer, bizler için çok kıymetli. Biz, halkın gözü kulağı olmaya devam edeceğiz ve kamuoyunu doğru bilgilendirme misyonumuzu sürdüreceğiz.

Hoşça kalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.