"ALACA KARANLIK KUŞAĞI: COVİD-19 PANDEMİ DÖNEMİ" KİTABI YAYIMLANDI
Kitap, 2019 yılı sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisinin etkilerini inceliyor. Eserde, pandeminin dünya siyasetinde ve uluslararası ilişkilerde yarattığı "alaca karanlık" döneme odaklanılıyor.
GELECEK İÇİN FARKINDALIK
Doç. Dr. Köksoy, kitabın Covid-19 dönemindeki dünya siyaseti, uluslararası ilişkiler, uluslararası örgütler, siber güvenlik ve insani güvenlik gibi farklı alanlara yönelik bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı amaçladığını belirtiyor.
Pandeminin büyük insani kayıpların yanı sıra siyasi, sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında da önemli yıkımlara neden olduğunu vurgulayan Köksoy, ilgili dönemde yaşanan tecrübelerin analiz edilmesinin önemine dikkat çekiyor.
Köksoy, pandeminin yeniden yaşanma olasılığına karşı, geçmiş deneyimlerden ders çıkarmanın geleceği güvence altına almada kritik olduğunu belirtiyor. Pandemi dönemi geride kalsa da, tarihin tekerrür edebileceğini unutmamamız gerektiğinin altını çiziyor.