"ALACA KARANLIK KUŞAĞI: COVİD-19 PANDEMİ DÖNEMİ" KİTABI YAYIMLANDI

Yaşam 12.07.2025 - 16:21, Güncelleme: 12.07.2025 - 16:21 97 kez okundu.
 

"ALACA KARANLIK KUŞAĞI: COVİD-19 PANDEMİ DÖNEMİ" KİTABI YAYIMLANDI

Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Köksoy’un editörlüğünü yaptığı “Alaca Karanlık Kuşağı: Covid-19 Pandemi Dönemi” adlı kitap, okuyucuyla buluştu. TESAM ve Nobel Yayınevi’nin desteğiyle hazırlanan esere, 15 akademisyen katkıda bulundu.
      Kitap, 2019 yılı sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisinin etkilerini inceliyor. Eserde, pandeminin dünya siyasetinde ve uluslararası ilişkilerde yarattığı "alaca karanlık" döneme odaklanılıyor.   GELECEK İÇİN FARKINDALIK Doç. Dr. Köksoy, kitabın Covid-19 dönemindeki dünya siyaseti, uluslararası ilişkiler, uluslararası örgütler, siber güvenlik ve insani güvenlik gibi farklı alanlara yönelik bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı amaçladığını belirtiyor.   Pandeminin büyük insani kayıpların yanı sıra siyasi, sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında da önemli yıkımlara neden olduğunu vurgulayan Köksoy, ilgili dönemde yaşanan tecrübelerin analiz edilmesinin önemine dikkat çekiyor.   Köksoy, pandeminin yeniden yaşanma olasılığına karşı, geçmiş deneyimlerden ders çıkarmanın geleceği güvence altına almada kritik olduğunu belirtiyor. Pandemi dönemi geride kalsa da, tarihin tekerrür edebileceğini unutmamamız gerektiğinin altını çiziyor.
Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Köksoy’un editörlüğünü yaptığı “Alaca Karanlık Kuşağı: Covid-19 Pandemi Dönemi” adlı kitap, okuyucuyla buluştu. TESAM ve Nobel Yayınevi’nin desteğiyle hazırlanan esere, 15 akademisyen katkıda bulundu.

 

 

 

Kitap, 2019 yılı sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Covid-19 pandemisinin etkilerini inceliyor. Eserde, pandeminin dünya siyasetinde ve uluslararası ilişkilerde yarattığı "alaca karanlık" döneme odaklanılıyor.

 

GELECEK İÇİN FARKINDALIK

Doç. Dr. Köksoy, kitabın Covid-19 dönemindeki dünya siyaseti, uluslararası ilişkiler, uluslararası örgütler, siber güvenlik ve insani güvenlik gibi farklı alanlara yönelik bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı amaçladığını belirtiyor.

 

Pandeminin büyük insani kayıpların yanı sıra siyasi, sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında da önemli yıkımlara neden olduğunu vurgulayan Köksoy, ilgili dönemde yaşanan tecrübelerin analiz edilmesinin önemine dikkat çekiyor.

 

Köksoy, pandeminin yeniden yaşanma olasılığına karşı, geçmiş deneyimlerden ders çıkarmanın geleceği güvence altına almada kritik olduğunu belirtiyor. Pandemi dönemi geride kalsa da, tarihin tekerrür edebileceğini unutmamamız gerektiğinin altını çiziyor.

Batman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batmanolaygazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.