BATMAN’DA "SAHTE KOMİSER" OPERASYONU: 1.2 MİLYON TL’LİK VURGUN YAPANLAR YAKALANDI
BATMAN’DA "SAHTE KOMİSER" OPERASYONU: 1.2 MİLYON TL’LİK VURGUN YAPANLAR YAKALANDI
Batman’da kendilerini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı 1 milyon 200 bin TL dolandıran iki şahıs, emniyetin düzenlediği operasyonla Diyarbakır’da yakalanarak tutuklandı.
KUYUMCU SOYGUNU YALANIYLA KANDIRDILAR
Olay, Batman’da telefon dolandırıcılarının bir vatandaşı hedef almasıyla başladı. Mağdur vatandaşı telefonla arayan ve kendilerini "komiser" olarak tanıtan şüpheliler, kentte bir kuyumcu soygunu gerçekleştiğini iddia etti. Vatandaşa, "Olay yerinde kimliğiniz bulundu, elinizdeki altınları mukayese etmemiz gerekiyor" diyerek baskı kuran dolandırıcılar, mağduru ikna etmeyi başardı.
1.2 MİLYON TL DEĞERİNDE ALTIN ÇALDILAR
Sahte komiserlere inanan vatandaş, yaklaşık 1.200.000 TL değerindeki;106 gram altın ve12 adet Cumhuriyet altınını şüphelilere teslim etti.
Dolandırıldığını anlayan vatandaşın ihbarı üzerine Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Batman HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.